V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1477 klicev. Med 590 interventnimi dogodki smo med drugim obravnavali 103 prometne nesreče, 49 kršitev javnega reda in miru ter 93 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 95 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 7 z lahko telesno poškodbo in 1 prometno nesrečo s hudo telesno poškodbo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 12 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Koper in Novo mesto.

Ob 5.26 so na cesti Litija–Ljubljana, občina Dol pri Ljubljani, trčila tri osebna vozila. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovano osebo so prevzeli reševalci NMP.

Ob 8.22 je na Tržaški cesti, občina Brezovica, osebno vozilo trčilo v tovorni vozili. Gasilci GB Ljubljana so odklopili akumulatorja in nevtralizirali iztekle motorne tekočine. Poškodovana oseba je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 8.33 je v naselju Straža, občina Cerkno, kombinirano vozilo zapeljalo z makadamskega cestišča in nasedlo. Gasilci PGD Cerkno so s tehničnim posegom vozilo postavili nazaj na cestišče.

Ob 11.45 se je v naselju Ples, občina Moravče, občan prevrnil s traktorjem. Gasilci CZR Domžale in PGD Moravče so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom izpod traktorja rešili preminulo osebo.

Ob 16.44 sta v naselju Spodnja Idrija, občina Idrija, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Idrija so nevtralizirali razlite motorne tekočine, usmerjali promet in nudili pomoč reševalcem NMP Idrija pri oskrbi poškodovane osebe.

Ob 19.40 je na avtocesti v smeri Ljubljane med priključkom Trebnje vzhod in Trebnje zahod, pri izvozu na neizgrajeno počivališče Grm, občina Trebnje, električno osebno vozilo zapeljalo z vozišča, trčilo v varnostne odbojne mehove in se ustavilo na travnati bankini. Gasilci PGD Trebnje so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, pomagali reševalcem NMP Trebnje pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe, izvedli varnostni protokol za izklop električnega vozila ter odklopili akumulator. Reševalci so dve poškodovani osebi oskrbeli na kraju in prepeljali v SB Novo mesto.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 27 intervencij na javnem kraju in 22 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali enega kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljane. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja 5 osebam na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor in Celje.

Ob 13.56 je nad Vitovskih vrhom v občini Nova Gorica na drevesu zasilno pristal jadralni padalec. Člani enote HRI MO Nova Gorica so s tehničnim posegom nepoškodovanega padalca in padalo rešili z drevesa.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 51 tatvin, 15 vlomov, 13 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, 1 povzročitev telesne poškodbe, 1 ponarejanje listin, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi ter 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 113 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 97 na območju PU Novo mesto, 13 na območju PU Koper in 3 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (43), Turčije (19) in Maroka (13).

Spletno uredništvo