V Novi Gorici avtomobil v drog, voznik pa je izginil

Foto: Pixabay, FB Slovenska policija (fotografija je simbolična)

Včeraj so policisti v Novi Gorici obravnavali dve prometni nesreči. En voznik je trčil v drog javne razsvetljave in pobegnil, drugi pa je na spolzki cesti trčil v rob cestišča in pristal na strehi v obcestnem jarku.

V včerajšnjih zgodnjih jutranjih urah so policisti na vozišču v Novi Gorici našli karambolirano osebno vozilo, v katerem sta bili sproženi obe zračni blazini, brez voznika. Po prvih ugotovitvah je zaenkrat še neznani voznik vozil iz krožnega križišča proti križišču Vojkova cesta-Sedejeva ulica in se z vozilom zaletel v drog javne razsvetljave. Policisti so lastništvo vozila ugotovili, izslediti pa morajo še voznika. Ko jim bo to uspelo, bodo zoper povzročitelja prometne nesreče podali ustrezen ukrep zaradi kršitve prometne zakonodaje.

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj dopoldne ob 10.59 se je prometna nesreča zgodila med vožnjo po Ulici Šantlovih, po lokalni cesti iz Erjavčeve ulice proti Pristavi. Policisti so ugotovili, da je 24-letni voznik avtomobila med vožnjo po Ulici Šantlovih pripeljal v blagi levi pregledni ovinek ne da bi hitrost prilagodil razmeram na cestišču. Na mokrem in spolzkem vozišču ga je zaneslo izven vozišča, kjer je trčil v betonski robnik pločnika, od tam pa ga je odbilo v levo ter v zrak, tako da se je avtomobil prevrnil na streho v obcestni jarek. Voznik jo je odnesel brez telesnih poškodb, na vozilu je nastala materialna škoda. Poleg prometnih policistov so na kraju posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. 24-letnemu povzročitelju nesreče je bil izdan plačilni nalog.