V nedeljo 75 okužb v 46 občinah: TOREK DAN RESNICE

Foto: Sledilnik covid-19 - Skupaj okužbe po občinah

Včeraj so v Sloveniji opravili 1.034 testov na novi koronavirus in pri tem potrdili 75 okužb. Šest novih primerov so zabeležili v Goriški regiji. En bolnik s covidom-19 je včeraj umrl. Vladni govorec Jelko Kacin svari pred novimi ukrepi, če se bo nadaljeval negativen trend okužb.

Včeraj so šest novih okužb potrdili v štirih občinah Goriške regije; tri v Tolminu, kjer imajo trenutno 13 aktivnih okužb (skupaj 23), po eno pa v Ajdovščini (skupaj 34, 13 aktivnih), Idriji (skupaj 17, 5 aktivnih) ter Bovcu, kjer so zabeležili četrti primer, imajo pa dve aktivni okužbi.

Foto: Twitter

Okužbe z novim koronavirusom so v nedeljo potrdili v 46 občinah. Po sedem primerov je bilo v Ljubljani in Mariboru, štiri v Hajdini, po tri v Kranju, Celju, Domžalah, Sevnici in Tolminu. Največji delež aktivno okuženih je v Črni na Koroškem (1,524 odstotka), sledijo Vitanje (0,443 odstotka), Zreče (0,415 odstotka) in Prevalje (0,411 odstotka).

V bolnišnicah se zdravi 107 bolnikov s covidom-19, med njimi jih 21 potrebuje intenzivno nego, osem so jih odpustili iz bolnišnice.

Vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin svari pred lažnim občutkom, da so v nedeljo potrdili manj okužb kot v minulih dneh. Ponedeljki so zaradi manj testov ob nedeljah zavajajoči. Delež potrjenih okužb ostaja visok, v soboto je bil 8,6 odstotka, v nedeljo 7,25 odstotka. Po Kacinovih besedah bo torek “dan resnice”, ko lahko sledijo novi ukrepi.

Doslej so v Sloveniji opravili 236.177 testov na novi koronavirus in skupaj potrdili 6.568 okužb.

Foto: Pixabay

Vlada je na petkovi dopisni seji sprejela spremembe glede nošenja mask v vrtcih in šolah. Te z današnjim dnem niso več potrebne za otroke v vrtcih ter učence in dijake, ko so v matičnem oddelku, pa tudi za vzgojitelje v vrtcih in učitelje do vključno 3. razreda.