V Neblem umrl 59-letni motorist: TRČIL V AVTO

Foto: GE Nova Gorica

Včeraj ob 14.20 se je v Neblem v Goriških Brdih zgodila huda prometna nesreča, v kateri je ugasnilo življenje 59-letnega italijanskega motorista iz okolice Pordenona.

Na kraju so poleg policistov in reševalcev posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci. O nesreči je policija obvestila tudi tožilstvo in preiskovalnega sodnika, ki je odredil sodno obdukcijo za pokojnega motorista.

Med vožnjo proti Italiji, na cesti med Dobrovim in Neblim, je motorist v ostrem desnem ovinku zapeljal v levo. Najprej je oplazil nasproti vozeči osebni avtomobil 77-letnega voznika iz Italije, nakar je trčil še v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri vozil 38-letnik, prav tako iz Italije. Čeprav se je slednji umikal skrajno desno, da bi preprečil trčenje, mu to ni uspelo.

Motorist je po trku z glavo udaril v steklo vozila in zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl. Avto, v katerega je trčil motorist, je odbilo v jarek. Pri tem naj bi voznik utrpel lažje poškodbe. Reševalci so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico.