V mrtvašnicah ni več prostora: KLIC NA POMOČ

Foto: Pixabay

V italijanskem mestu Bergamo, ki je zaradi koronavirusa najbolj prizadeto v Italiji, primanjkuje medicinskega osebja, respiratorjev in zaščitne opreme. V enem tednu je za boleznijo v Bergamu umrlo okrog 300 ljudi.

Včeraj so v Italiji zabeležili 475 novih primerov smrti zaradi novega koronavirusa (od tega kar 319 v Lombardiji), kar je največ v enem dnevu od izbruha epidemije, poroča italijanska tiskovna agencija ANSA. V Italiji so doslej potrdili 35.713 okužb z novim koronavirusom, zaradi koronavirusne bolezni je umrlo 2978 ljudi.

Nujno potrebujemo pomoč zdravnikov in medicinskih sester in bratov. Prav tako nam primanjkuje respiratorjev in pripomočkov za zaščito pred koronavirusom,“ se je v klicu na pomoč, ki ga je v angleščini poslal tudi v tujino, oglasil direktor oddelka za medicino v bolnišnici Papež Janez XXIII iz Bergama, Stefano Fagiuoli, ki je izpostavil izjemno delo medicinskega osebja, ki se dan in noč, brez pravega počitka, bori za preživetje številnih bolnikov.

Foto: Pixabay

Zaradi številnih smrtnih žrtev okužbe z novim koronavirusom imajo v Bergamu tudi težave s trupli. Na spletu so se pojavile fotografije kolone vojaških vozil, s katerimi ponoči trupla odvažajo v druge kraje, saj v lokalnem krematoriju ne uspejo upepeliti vseh, prav tako ni prostora v mrtvašnicah. Župan Giorgio Gori je meščane v posebnem pismu prosil, naj imajo v teh izrednih razmerah razumevanje za to dejanje.