V mestu vrtnic do 31. avgusta: POLETNA SCENA

Foto: ML

S koncertom skupine Rock Partyzani, ki se je odvijal na Bevkovem trgu se je začela letošnja Poletna scena v Novi Gorici. Kasneje so na Ploščadi Silvana Furlana pripravili pogovor o glasbi in mestu z naslovom Nova Gorica glasbeno mesto?, sledil je glasbeni performans Etceteral z Boštjanom Simonom in Marekom Fakučom.

Pri oblikovanju poletnega programa, ki se bo do 31. avgusta odvijal na Ploščadi Silvana Furlana in na Bevkovem trgu, je Mestna občina Nova Gorica združila moči s KUD Krea in Agencijo GIG.

Prebivalci in obiskovalci Nove Gorice bodo lahko prisluhnili mednarodno zastavljenemu glasbenemu programu, v katerem bodo lahko slišali glasbene izvajalce in skupine Challe Salle, SuRealistas iz Italije, Marko Črnčec trio feat, Jonathan Hoard iz ZDA, Demolition Group, ameriški New York Ska-jazz Ensemble, Orlek, La Fanfarria del Capitan iz Argentine, Elvis Jackson, Omar Naber, Balkan Boys, Avtomobili & Goriški pihalni orkester ter Raggalution.

Vstop na vse dogodke, ki jih finančno omogoča novogoriška mestna občina, bo prost. V primeru slabega vremena bodo projekcije Letnega kina, predavanja in gledališke predstave za otroke v veliki dvorani novogoriške mestne hiše.

Nova edicija Letnega kina Silvana Furlana pod vodstvom Mateje Zorn bo z bogato bero slovenskih filmov poleg tradicionalnega mednarodnega programa vabila filmofile med 25. julijem in 2. avgustom v večernih urah na Ploščad Silvana Furlana. Odvil se bo tudi del dogajanja, v katerem povezujejo že prepoznavne in odmevne festivale na Goriškem, kot sta SaxGO in Ana Desetnica.