V letu 2021 so se v šempetrski bolnišnici veselili 574 rojstev

Foto: Pixabay, ML

V lanskem letu se je v šempetrski porodnišnici rodilo 574 otrok. V prvem dnevu novega leta so se razveselili štirih novorojenčkov, dveh deklic in dveh dečkov.

V letu 2021 se je v šempetrski bolnišnici rodilo 309 dečkov ter 275 deklic. Razveselili so se tudi šestih parov dvojčkov.

Foto: Porodnišnica Šempeter – Kan z mamico

Prvega novorojenčka v letu 2022 so v šempetrski porodnišnici dočakali 1. januarja nekaj po 11. uri dopoldne, ko je na svet privekal deček Kan, domačin iz Šempetra, ki je tehtal 2390. Rodil se je nekaj tednov prezgodaj s carskim rezom, navkljub temu pa se skupaj z mamo počutita dobro. Vodstvo bolnišnice je prvorojenemu otroku v letu izročilo simbolično darilo, in sicer zlato zapestnico.

Poleg Kana so se 1. januarja v šempetrski porodnišnici rodili še trije novorojenčki, med njimi dve deklici in deček. Zadnji porod v preteklem letu so zabeležili na silvestrovo, ko je na svet privekala deklica Nika, ki je tehtala 3.610 gramov.

Foto: Pixabay

S pomočjo sredstev projekta Evropskega združenja za teritorialno sodelovanje GO ter lastnimi sredstvi so v šempetrski porodnišnici zgradili in opremili nove sobe, ki mamicam in novorojenčkom zagotavljajo udobje in intimo po porodu.