V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeležen 901 klic. Med 368 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 85 prometnih nesreč, 34 kršitev javnega reda in miru ter 57 kaznivih dejanj.

V 73 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 1 nesreči huje telesno poškodovani. 1 oseba je v prometni nesreči izgubila življenje. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 2 voznikoma zasegli vozilo.

Ob 11.31 je na cesti Spodnja Idrija–Godovič, občina Idrija, osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Ob 17.52 so na Trgu Pavla Rušta v Vipavi sunki močnega vetra poškodovali okna na objektu. Gasilci PGD Vipava so pritrdili okenska krila.

Ob 19.00 je na Vojkovi cesti v Novi Gorici zaradi tehnične okvare žarelo podvozje osebnega vozila. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, vozilo pregledali s termovizijsko kamero in vozniku odsvetovali nadaljevanje vožnje.

Ob 19.47 sta v Erjavčevi ulici v Novi Gorici trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, reševalci NMP nova Gorica pa so oskrbeli eno poškodovano osebo.

Ob 21.12 sta na cesti Senožeče–Divača, na križišču pri Divači, trčili osebni vozili. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Senožeče so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb. Reševalci so eno prepeljali v SB Izola.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 23 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 21 vlomov, 15 tatvin, po 6 poškodovanj tuje stvari in nasilij v družini, 5 povzročitev telesne poškodbe, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter po 1 ponarejanje listin in grožnjo.

V noči na 16. 10. 2023 je bil na Černetovi ulici v Ljubljani ukraden Renault clio, črne barve, letnik 2018, registrskih oznak LJ 41-PHF.

V preteklih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško obravnavanih 86 oseb, 71 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper ter po 1 na območjih PU Kranj in Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (41), Maroka (17) in Sierra Leonea (11).

Spletno uredništvo