V Kobaridu bodo gradili dom starejših občanov

Foto: Občina Kobarid, Pixabay

Vlada uresničuje obljube. Na severnem Primorskem se že obnavljajo oz. gradijo šole, telovadnice, vrtci, domovi za starejše občane, nekatere občine Goriške regije pa se bodo potrebne infrastrukture veselile že v bližnji prihodnosti. Med temi je tudi kobariška, ki bo dobila dom za starejše občane.

Gradnjo in financiranje projekta bo prevzela država, v kolikor ne bo zapletov, pa naj bi bil dom za starejše občane v nekdanji stavbi policije zgrajen predvidoma v letu 2023. Občina je že pridobila gradbeno dovoljenje, zeleno luč pa je prižgal tudi občinski svet.

Na vladnem obisku Goriške regije smo izpostavili našo problematiko glede doma starejših občanov. Prisluhnili so nam in se tudi takoj odzvali. Že naslednji dan so nas poklicali z ministrstva in začeli smo z intenzivnimi pogovori,“ pravi župan Občine Kobarid Marko Matajurc in dodaja: „Na sestanku je prišlo do dogovora, da objekt in zemljišče brezplačno prenesemo na njihovo lastništvo, država pa nam bo brezplačno zgradila dom na ključ.“

Foto: Pixabay

Matajurc, ki se je preteklem tednu sestal s predstavniki ministrstva, pojasnjuje, da je imela občina pozitivne pogovore tudi z vodstvom Doma upokojencev Podbrdo, ki je pokazalo veliko mero naklonjenosti, da bi prevzeli upravljanje doma v Kobaridu.