V Kobaridu bo danes slavnostni koncert: STOLETNICA KONCA GROZOT

Foto: dolina-soce.com

Nocoj ob 18. uri bo na osrednjem trgu v Kobaridu slavnostni koncert vojaških godb, ki so ga poimenovali Zbogom orožje. Pripravljajo ga ob 100-letnici preboja pri Kobaridu in koncu soške fronte.

Častni pokrovitelj dogodka in slavnostni govornik bo predsednik republike Borut Pahor. Obiskovalce bosta nagovorila tudi ministrica za obrambo Andreja Katič in župan Občine Kobarid Robert Kavčič.­­
Foto: dolina-soce.com – V Kobaridu bodo nocoj zaigrale vojaške godbe

Na koncertu bodo poleg slovenskega sodelovali tudi vojaški orkestri iz Madžarske, Hrvaške, Italije, Avstrije in Nemčije. Zaigrali bodo vsak svoje koračnice, del programa pa pripravljajo skupaj. Najprej bodo zaigrali slovensko himno, po zaključku skupnega dela in zaigrani evropski himni pa bodo glasbeniki s prireditvenega prostora odšli vsak s svojo koračnico. V času dogodka bodo zaprti državna cesta skozi Kobarid ter nekatere javne površine in lokalne ceste. Obvoz bo urejen.

V sklopu letošnjih praznovanj bodo septembra pripravili spektakularni prikaz 12. soške bitke na Kolovratu. Uprizoritev, ki bo za obiskovalce zelo zanimiva, zaradi uporabe zgodovinske opreme in pirotehnike, pripravlja 120 do 150 scenskih igralcev. Nekaj jih prihaja tudi iz tujine. Za govorni del programa bo poskrbel Kobariški muzej.

Uredništvo