V zadnjih 24 urah so na interventni številki policije 113 sprejeli 1858 klicev. Med 764 interventnimi dogodki, v katerih so policisti posredovali, so med drugim obravnavali 165 prometnih nesreč, 71 kršitev javnega reda in miru ter 106 kaznivih dejanj.

 

Na področju prometne varnosti so obravnavali 135 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 28 z lahko in 2 s hudo telesno poškodbo. Zaradi vožnje pod prepovedanih drog so pridržali 1 voznika osebnega avtomobila na območju Policijske uprave Koper. Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 2 vozili na območju Policijskih uprav Maribor in Koper.

Ob 13.36 sta v naselju Trnovec, občina Medvode, trčila osebno vozilo in kolesar. Gasilci PGD Sora so zavarovali kraj pristanka helikopterja, pomagali pri oskrbi poškodovane osebe in pri prenosu osebe v helikopter, ki je poškodovanca prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 14.23 sta na cesti Ljubljana–Ig, občina Ig, trčili osebni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, usmerjali promet in pomagali reševalcem NMP pri prenosu poškodovane osebe.

Ob 16.49 se je v Ulici Nikolaja Pirnata v Idriji osebno vozilo zaletelo v stanovanjski objekt. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine ter nudili pomoč reševalcem NMP, ki so osebo oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 18.15 sta na Dolenjski cesti v naselju Lavrica, občina Škofljica, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Gasilci GB Ljubljana in PGD Lavrica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nudili prvo pomoč lažje poškodovanemu motoristu. Reševalci NMP Ljubljana so poškodovanega motorista oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 20.10 je v Golavabuki v občini Slovenj Gradec osebno vozilo na gozdni cesti ustavilo ob robu vozišča in začelo drseti po brežini. Ob izstopu iz vozila je voznica padla okoli 30 metrov po strmem bregu in pristala v potoku. Gasilci PGD Slovenj Gradec so z vrvno tehniko prenesli poškodovanko do ceste. Reševalci ZRCK Ravne na Koroškem so jo na kraju oskrbeli in jo prepeljali v SB Slovenj Gradec.

Ob 21.38 je na dolenjski avtocesti med priključkom Ivančna Gorica in priključkom Bič, občina Ivančna Gorica, pri nekdanji cestninski postaji Dob, tovorno vozilo s priklopnikom za prevoz osebnih vozil trčilo v kovinske ločevalnike pasov in poškodovalo kabino ter rezervoar za gorivo. Voznik tovornega vozila ni bil poškodovan. Pri tem je iz motorja izteklo motorno olje, iz rezervoarja pa okoli 100 litrov dizelskega goriva. Gasilci PGD Stična, Trebnje in GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, prečrpali preostalo vsebino enega rezervoarja dizelskega goriva, zatesnili povezovalne cevi za gorivo med obema rezervoarjema in na razlito gorivo posuli vpojno sredstvo. Vozilo je s cestišča na odstavni pas prepeljalo tovorno vozilo avto vleke.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 54 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje in Koper. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli ukrep prepovedi približevanja dvema osebama na območju Policijskih uprav Celje in Murska Sobota.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 39 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 18 groženj, 16 vlomov, 6 povzročitev telesnih poškodb, 4 ponarejanja denarja, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 nasilje v družini, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi in 1 rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 84 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 68 na območju PU Novo mesto, 15 na območju PU Koper in 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (25), Sirije (12) in Turčije (9).

Spletno uredništvo