V Hrpeljah so razglasili najboljše športnike Primorske 2017: NAJ EKIPA ND GORICA

Foto: FB ND Gorica

Nogometno društvo Gorica med ekipami, kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman med športnicami ter košarkar Aleksej Nikolić so bili sinoči na zaključni prireditvi v Hrpeljah razglašeni za najboljše športnike Primorske v iztekajočem se letu 2017.

Radio Koper, TV Koper, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino – slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so v sodelovanju z občino Hrpelje-Kozina že 34. leto zapored pripravili izbor najboljših primorskih športnikov. Tradicionalno prireditev Naš športnik je letos gostil Kulturni dom v Hrpeljah.

Foto: FB RA KP – Nagrajenci Naš športnik 2017 v Hrpeljah

V ekipni konkurenci so se na najvišjo stopničko povzpeli nogometaši ND Gorica. Po izjemnem spomladansem delu minule sezone so prvenstvo zaključili na drugem mestu, v prvem predkrogu Lige Evropa so izločili armenski Širak. V prvem delu aktualnega prvenstva so s šestim mestom zaostali za pričakovanji, uvrstili pa so se v polfinale pokala Slovenije, kjer jih aprila 2018 čaka dvoboj z Aluminijem iz Kidričevega. Drugo mesto so osvojili rokometaši RD Koper 2013, ki so se prebili v osmino finala pokala EHF, zadnje prvenstvo pa so zaključili na četrtem mestu. Tretjo stopničko so si razdelili namiznoteniške igralke izolskega Arrigonija in odbojkarji Sloge Tabor Televite iz Repna. Izolanke so slavile v državnem prvenstvu, zamejski odbojkarji pa se dobro držijo med italijanskimi tretjeligaši. Na peto mesto se je uvrstil ženski OK Gen-I iz Nove Gorice, ki je v preteklem prvenstvu osvojil tretje mesto, šesto pa RK Mlinotest iz Ajdovščine, ki so v prvenstvu pristale na 4. mestu, februarja pa so zaigrale v pokalu EHF, kjer jih je izločila španska Rocasa.

Foto: ML – Novogoriške odbojkarice so v konkurenci primorskih ekip zasedle peto mesto

Najboljši primorski športnik je postal evropski košarkarski prvak Aleksej Nikolić. Primorsko košarko so pri zmagoslavju Slovenije zastopali trije fantje – Matic Rebec, Vlatko Čančar in Aleksej Nikolić, ki je imel med tremi Primorci v ekipi evropskih košarkarskih prvakov najvidnejšo vlogo, še posebej v odločilnih minutah velikega finala s Srbijo. Drugo mesto je osvojil rokometaš Borut Mačkovšek, ki je s Slovenijo osvojil bron na svetovnem prvenstvu, tretje pa si je prislužil novogoriški namiznoteniški igralec Bojan Tokić, ki je blestel na ekipnem evropskem prvenstvu, kjer se je Slovenija veselila bronastega odličja. Na preostala tri mesta so se razvrstili zamejski odbojkar Loris Mania, idrijski kolesar Jan Tratnik in balinar iz Gradišča pri Vipavi Anže Petrič.

Priznanja so podeljevali Jani Likavec, Vojko Lazar, Peter Ljubič in Nenad Krstić. Na prireditvi je bila podeljena tudi nagrada za fair-play. Urša Trobec in Stojan Rodica sta si jo prislužila za pomoč mlajšemu tekaču na teku na Kokoš. Nagrado je izročil olimpionik Miroslav Cerar.

Foto: FB Ana Bucik

V ženski konkurenci sta slavili kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman. Pod vodstvom Stjepana Janića sta osvojili medalje tako na evropskem kot tudi na svetovnem prvenstvu, ob tem je Špela tudi zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. Kajakašici na mirnih vodah sta v dvojcu osvojili srebro na evropskem in bron na svetovnem prvenstvu, Špela pa je v posamičnih preizkušnjah na 200-metrski razdalji osvojila dva brona. V ženski konkurenci sta se na drugo stopničko povzpeli jadralki razreda 470 Tina Mrak in Veronika Macarol, ki se ponašata z bronom na svetovnem prvenstvu. Tretje mesto je pripadlo teniški igralki Andreji Klepač, ki je s partnerko Mario Jose Martinez Sanchez v konkurenci dvojic igrala na mastersu v Singapurju. 4. mesto je pripadlo novogoriški alpski smučarki Ani Bucik, peto kanalski odbojkarici Evi Mori, šesto pa atletinji iz Doberdoba Mari Lavrencic.

Uredništvo