V Goriških Brdih festival kreativne in improvizirane glasbe: TRI VELIKA IMENA

Foto: FB Goriška Brda

Festival Brda Contemporary Music Festival 2017 se začenja danes ob 19. uri v galeriji Hiše kulture v Šmartnem z odprtjem razstave jazz fotografij Luca D’Agostina, ob glasbeni spremljavi Lada Jakše.

Sedmi festival kreativne in improvizirane glasbe v Šmartnem v Goriških Brdih, ki bo trajal do sobote, ponuja tri velika imena svetovne impro jazz scene. Idejnemu in programsku vodji festivala Zlatku Kaučiču je navkljub pomanjkanju finančnih sredstev, ker se je od podpore umaknilo finančno ministrstvo,  uspelo v goste povabiti saksofonista in klarinetista Tobiasa Deliusa, vokalistko Saadet Turkoz in saksofonista Trevorja Wattsa.

Foto: Wikipedia – Saksofonist Tobias Delius

V petek in soboto bosta prvič doslej na voljo dve delavnici. Prvo bo vodila Saadet Turkoz, popoldansko pa Trevor Watts. Nanju je mogoče le z vnaprejšnjo prijavo, dodatne informacije pa so na voljo na festivalski spletni strani.

V cerkvi svetega Martina bo danes ob 20. uri solo koncert kazaško turške vokalistke in skladateljice Saadet Turkoz. Nocojšnji uvodni večer bo zaključil koncert zasedbe Disorder at the Border (Kaučič, D’Agaro, Maier). Pridružil se jim bo angleški saksofonist in klarinetist Tobias Delius. Petkovo koncertno dogajanje bodo ustvarili “odbo oqpo” (Pascolo, Novello, Vid Drašler), DUO (Bezget, Berden), zaključil pa ga bo Claudio Cojaniz s Songs of Africa. V soboto se bo festival nadaljeval že v popoldanskih urah z zaključnim koncertom udeležencev delavnice pod vodstvom Saadet Turkozu. Ob 18. uri bo v dvorani Hiše kulture projekcija igranega filma Mateja Okrogliča Camera Obscura. Sledil bo koncert Milka Lazarja in Massima di Mattia, ob 21. uri bodo nastopili Solo,Duo,Trio (Trevor Watts, Boštjan Simon, Cene Resnik), ob 22. uri pa bo na sporedu še zaključni koncert udeležencev delavnice pod vodstvom Trevorja Wattsa.

Uredništvo