Na severnem Primorskem najboljša precepljenost: PETINA PREBIVALCEV

Foto: Ervin Čurlič, regijski štab CZ za severno Primorsko

Goriška regija je po deležu cepljenih, tako s prvim kot drugim odmerkom, najvišje med vsemi slovenskimi regijami. Največji delež cepljenih je v idrijski občini.

Po zadnjih podatkih NIJZ (danes zjutraj), je bilo doslej na severnem Primorskem s prvim odmerkom cepljenih 22.755 prebivalcev, kar je 19,2% (na državni ravni znaša 15,8%), z drugim odmerkom pa 8.000, kar predstavlja 6,8% (na državni ravni znaša 5,8%).

Podrobnejši pregled pokaže, da je s 1. odmerkom najvišji delež cepljenih v občini Idrija (24,2%), sledita občini Vipava (23,1%) in Ajdovščina (21,2%). Delež cepljenih tudi že z drugim odmerkom pa je najvišji v občini Tolmin (8,6 %), sledijo pa občine Idrija (8,4%), Kobarid in Vipava (8,3%).

Foto: Pixabay

V tem tednu je ekipa Zdravstvenega doma (ZD) Nova Gorica ob dobri organizaciji uspela cepiti (v veliki večini s prvim odmerkom) kar 3.529 prebivalcev starejših od 65 let iz šestih občin: Nova Gorica, Brda, Kanal, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko in Šempeter-Vrtojba. V soboto se je cepljenja udeležilo kar 783 občanov. V prihodnjem tednu v ZD Nova Gorica med drugim načrtujejo tudi 600 cepljenj z drugim odmerkom, sporoča regijski štab CZ za severno Primorsko.