V Gorico se vrača tudi Etien Velikonja: DEBI PETRIĆA

Foto: Facebook ND Gorica

Po Matiji Široku in Goranu Cvijanoviću se v domače vrste vrača tudi Etien Velikonja. V ND Gorica prihaja kot posojen igralec nizozemskega drugoligaša N.E.C Nijmegen. Jutri čaka novega trenerja Gordana Petrića debi na goriški klopi.

Jutri ob 17.30 bodo novogoriški nogometaši v Športnem parku gostili Aluminij iz Kidričevega. Prvič bo štirikratne državne prvake vodil 51-letni Beograjčan Gordan Petrić, ki je na goriški klopi nasledil Borivoja Lučića.

Etien Velkonja se je v slovenski ligi veselil treh naslovov državnega prvaka, enkrat je bil pokalni zmagovalec, v Prvi ligi TS je dosegel 56 golov. Bil je tudi najboljši strelec 1. SNL ter druge belgijske lige, trikrat je oblekel dres z državnim grbom v A reprezentanci. 

Foto: ML

Po izpadu v drugo ligo je Velikonja nekaj časa pomagal Gorici tudi v nižjem rangu tekmovanja. S sedmimi goli v šestih tekmah je bil najboljši strelec 2. SNL, nakar je sprejel povabilo nizozemskega drugoligaša. Trenutno zadnjeuvrščeni ekipi Prve lige TS bo v napadu prišel še kako prav.

Zaostala tekma prvega kroga PLTS z Olimpijo, ki je bila prestavljena zaradi okužb v ljubljanski ekipi, bo v Stožicah odigrana v sredo, 30. septembra, ob 20. uri.