V Gorici se danes začenjajo okusi ob meji: DOBROTE IZ 44 DRŽAV

Foto: FB Gusti di Frontiera

Danes se v Gorici začenja 14. tradicionalna jesenska prireditev Okusi ob meji (Gusti di frontiera), ki bo obiskovalcem do nedelje ponujala kulinarične dobrote z vsega sveta. Predstavilo se bo 44 držav na več kot 350 stojnicah. Letos se bo prireditve prvič udeležila tudi Rusija.

Foto: FB Gusti di Frontiera

“Lansko leto so Okusi ob meji v Gorico privabili čez 700.000 ljudi, kar dokazuje, da postajajo festival celotnega čezmejnega območja,” je na nedavni novinarski konferenci poudaril župan Občine Gorica Rodolfo Ziberna.

Foto: FB Gusti di Frontiera

Mestno jedro Gorice bo razdeljeno na 23 enot oziroma vasi, ki bodo obiskovalcem ponujale raznoliko enogastronomsko ponudbo, manjkali ne bodo niti kulturni in zabavni dogodki, predstavitve, predstave, koncerti… Poleg sosednjih držav bodo kulinarične dobrote ponujale tudi precej bolj oddaljene države kot so Argentina, Libanon, Tajska…

Foto: FB Gusti di Frontiera

Med prireditvijo bo potekal tudi Salon okusov, ki bo v Gorici gostil znane televizijske zvezde in priznane kuharske mojstre. Srečanja in kuharske delavnice bo otvorila priznana kuharska mojstrica Antonia Klugmann, sodnica v novi sezoni italijanskega Masterchefa.

Uredništvo