V Gorici so policisti zaustavili preprodajalce psov: 40 MLADIČKOV V DVEH PRTLJAŽNIKIH

Foto: Pixabay

V nedeljo je prometna policija na goriški avtocesti v Italiji v prtljažnikih dveh avtomobilov našla in zasegla kar 40 prestrašenih in sestradanih pasjih mladičkov. Kot poroča tržaški Il Piccolo, je Gorica postala priljubljena pot za preprodajalce psov.

Italijanski policisti so izmučenim in prestrašenim pasjim mladičkom najprej pomagali na kraju najdbe, zatem pa so jih predali v veterinarsko oskrbo. Slednja bo skušala na osnovi »čipov«, v kolikor jih psički imajo, ugotoviti, od kod prihajajo.

Foto: Pixabay

Policisti so vozili Fiat Punto in Panda zaustavili, ker sta bili v izjemno slabem voznem stanju. Pri pregledu avtomobilov so naleteli na presenečenje. V prtljažnikih zelo starih vozil, ki sta prihajali iz vzhodne Evrope, je bilo natlačenih kar 40 pasjih mladičkov. Namenjeni naj bi bili proti centru Italije.

Preprodajalci so bili trije Italijani, stari 27, 30 in 34 let. Zaradi nedovoljene preprodaje ter slabega ravnanja z živalmi; psički so bili namreč v zelo slabem stanju, je policija vse tri preprodajalce ovadila.

Uuredništvo