V Gorici šest izzivalcev aktualnega župana Ziberne

Foto: ML

12. junija bodo v Gorici potekale občinske volitve, takrat pa bodo izpeljali tudi pet referendumov.

Pred petimi leti je bilo v Gorici devet županskih kandidatov, letos pa bodo volivci lahko izbirali med sedmimi, poroča Primorski dnevnik.

Foto: ziberna.it – Rodolfo Ziberna

Aktualnega župana, 61-letnega Rodolfa Ziberno, je pred petimi leti podpiralo osem list, tokrat pa ga podpira pet list, in sicer Ziberna sindaco, Noi con l’Italia, Forza Italia Berlusconi per Ziberna, Lega FVG Salvini premier, Fratelli d’Italia Ziberna sindaco. Franco Zotti se volivcem predstavlja s podporo ene same občanske liste Zotti contro tutti, na kateri je vseh možnih štirideset kandidatov za občinski svet. V boj za županjo se podaja tudi nekdanja senatorka, 74-letna Laura Fasiolo. Podpira jo šest list: Noi Mi Noaltris Go!, Slovenska skupnost, Laura Fasiolo per Gorizia, Gorizia è tua, Demokratska stranka, Gibanje 5 Zvezd.

Občinska lista Martina Sindaco podpira 53-letnega sredinskega županskega kandidata Pierpaola Martino, 55-letna Serenella Ferrari pa se v tekmo za županski stolček podaja s podporo list La gente per Gorizia in La voce libera. Kandidat za goriškega župana je tudi 72-letni Antonio Devetag, nekdanji občinski odbornik v času županovanja Ettoreja Romolija, ki ga podpirata listi Gorizia 3.0 in Azione. Svojo kandidaturo je nazadnje vložil 59-letni Mario De Marco, ki ga podpira lista De Marco per Gorizia, na kateri so tako pripadniki proticepilskega gibanja kot stranke Italexit.