V Cerknem krepijo poletni turizem: KOŠNA U SNEŽET

Foto: FB Terme in smučišče Hotel Cerkno

To poletje tudi v Cerknem beležijo rast obiska turistov, kar razveseljuje tamkajšnje turistične delavce. Prejšnji mesec so imeli v Hotelu Cerkno v primerjavi z lanskim julijem 57-odstotno rast števila nočitev. Turisti so julija 2018 ustvarili 3.848 nočitev, s 85 odstotki so prednjačili gostje iz tujine.

Tudi obdobje od aprila do konca julija kaže trend rasti nočitev. Skupno je bila ta 15 odstotna, kar pomeni 1.100 nočitev več kot v enakem obdobju lani.

Foto: FB Terme in smučišče Hotel Cerkno

V Cerknem poleg zimske vse bolj krepijo tudi poletno ponudbo s termami in kolesarskim parkom ter različnimi prireditvami. Hotelu Cerkno se na podlagi rezervacij obetata tudi rekordna avgust in september.

V smučarskem centru v Cerknem bodo 12. avgusta organizirali prireditev „Košna u snežet“. Z množično ročno košnjo želijo izboljšati Guinnessov rekord. Skupno pričakujejo okrog 500 koscev.

Foto: FB Terme in smučišče Hotel Cerkno

Med tujimi turisti so julija po nočitvah krepko izstopali gostje iz Belgije. Sledijo jim Čehi, Italijani in Francozi. Povprečna doba bivanja gostov je bila 4,2 dni.