V čelnem trčenju pri Doblarju hude poškodbe voznikov

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj sta se na severnoprimorskih cestah zgodili dve prometni nesreči. Na cesti Ročinj-Doblar sta čelno trčila dva avtomobila, oba voznika sta se huje poškodovala. Na vipavski hitri cesti med Ajdovščino in Vipavo je prišlo do trka štirih vozil, treh osebnih in enega tovornega, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Na glavni cesti med Doblarjem in Ročinjem je 27-letni voznik osebnega avtomobila izven naselja Doblar, v ostrem desnem in nepreglednem ovinku v klancu navzgor, zaradi prehitre vožnje zapeljal čez neprekinjeno črto na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je v nasprotni smeri pravilno po svoji strani pripeljal 42-letni voznik avtomobila, tako da sta vozili čelno trčili.

V prometni nesreči sta oba voznika ostala ukleščena v avtomobilih in predvidoma utrpela hude poškodbe. Poleg policistov so posredovali gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca po nudeni prvi pomoči z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje v šempetrsko splošno bolnišnico.

Foto: ML

O prometni nesreči s hudimi poškodbami so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Prometni policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva in ugotovljene teže poškodb zoper 27-letnega povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Včeraj zjutraj, nekaj minut pred deveto uro, pa se je prometna nesreča zgodila na hitri cesti Ajdovščina–Vipava. Prišlo je do trčenja treh osebnih vozil in enega tovornega. Poškodovanih oseb ni bilo, nastala je le materialna škoda. Posredovali so gasilci Gasilskega reševalnega centra (GRC) Ajdovščina, ki so zavarovali kraj dogodka.