V bližini vzletišča Kovk strmoglavil jadralni padalec: SPREMEMBA SMERI VETRA

Foto: Pixabax (fotografija je simbolična)

V nedeljo je na območju Podrte gore na Ajdovskem v bližini vzletišča Kovk strmoglavil in se hudo poškodoval jadralni padalec, sporočajo s Policijske uprave Nova Gorica.

Mimoidoči so na pomoč poklicali ajdovske gorske reševalce. Ti so poškodovanega 55-letnega jadralnega padalca z Gorenjske s helikopterjem prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Jadralni padalec je okoli 15. ure vzletel na vzletišču Lijak in nato prijadral čez pobočje Čavna do Kovka. Okoli 17. ure je letel v neposredni bližini vrha Podrte gore, blizu vzletišča Kovk. Tik nad vrhom planote Gora na relaciji med Podrto Goro in Kovkom se je nenadoma spremenila smer vetra in padalcu se je padalo zaprlo. V spirali je začel padati z višine okoli 50 metrov. S pomočjo rezervnega padala se je skušal rešiti, a mu to ni uspelo, tako da je hudo poškodovan obležal na strmem pobočju tik pod previsom Gore.

Foto: FB Slovenska vojska

Policija je o nesreči poleg pravosodnih organov obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov na ministrstvu za infrastrukturo. O vseh ugotovljenih dejstvih bodo ajdovski policisti s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.