V Bilje prihajajo nogometni zvezdniki: DVOJNA NOTA

Foto: UPRS - Dobrodelna tekma v Biljah junija 2014

Dobrodelna prireditev, ki jo v Biljah pripravljajo osmič, bo imela dvojno noto. Zbrana sredstva bodo namreč razdelili slovenskemu Zavodu Vozim in mednarodni organizaciji Commongoal.

Dobrodelne tekme, ki bo na biljenski zelenici odigrana prvega septembra, se bodo udeležili številni svetovni zvezdniki „okroglega usnja“, kot Portugalec Luis Figo, Nizozemec Frank de Boer in Srb Dejan Stanković, Brazilec Gilberto Silva, Portugalec Nuno Gomes, Srb Nemanja Vidić, Španec Gaizka Mendieta ter Francoz Christian Karembeu, je na novinarski konferenci povedal podpredsednik Nogometnega društva Bilje Matjaž Nemec.

Foto: youtube.com – Letošnje dobrodelne tekme v Biljah se bo udeležil tudi portugalski zvezdnik Luis Figo

Zbrana sredstva bodo letos v enakem deležu razdelili med Zavodom Vozim in mednarodno organizacijo Commongoal. Ta je prepričala aktivne nogometaše svetovnega kova, da donirajo del mesečnih prihodkov za otroke iz držav tretjega sveta. Zavod Vozim združuje poškodovance, predvsem para in tetraplegike, katerih glavni razlog je promet, je pojasnil direktor zavoda David Razboršek. Pri tem izvajajo v prvi vrsti preventivne programe na področju prometa in alkohola.