V Ajdovščini izgradnja doma starejših občanov ter sedmih stanovanjskih stolpičev

Foto: Pixabay, vipavskadolina.si

Na območju načrtovane stanovanjske soseske Ribnik SB 2 v Ajdovščini so prodali še en sklop parcel. Na četrtkovi dražbi je zemljišče v velikosti 8.500 kvadratnih metrov odkupil edini dražitelj, podjetje Intech iz Rakeka.

Občina je objavila tudi javno dražbo za namen izgradnje najemniških oskrbovanih stanovanj za starejše. „Tudi tukaj pričakujemo na sami dražbi vsaj enega dražitelja, kar pomeni, da bo tudi ta projekt stekel v prihodnjem letu,“ pojasnjuje župan Ajdovščine Tadej Beočanin. Na zemljišču v velikosti 1.500 kvadratnih metrov je predvidenih najmanj 16 najemniških oskrbovanih enot. Javna dražba bo 20. decembra, izklicna cena pa znaša slabih 86.000 evrov. Na tem območju nameravajo zgraditi Dom starejših občanov, šest večstanovanjskih stolpičev in en stolpič z oskrbovanimi stanovanji. Po besedah Beočanina, bodo vsi ti projekti stekli prihodnje leto. Občina bo za ta del namenjala sredstva za komunalno opremo; za izgradnjo vse potrebne infrastrukture, od osnovnih cevi do ceste.

Za zemljišče v velikosti 8.500 kvadratnih metrov je investitor odštel dobrih 460.000 evrov, kar je bila tudi izklicna cena. Tukaj načrtujejo izgradnjo 4 stanovanjskih stolpičev.

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Intech iz Rakeka ob Goriški cesti v Ajdovščini že gradi kompleks Fluvio Frigido, na Ribniku pa ima v lasti tudi zemljišča za dva stanovanjska stolpiča – projekt Lotus Rezidenca. Za ta stanovanja vlada veliko zanimanje, investitor že vpisuje v listo interesentov za odkup. V vsakem stolpiču bo na voljo štiriindvajset stanovanj različnih velikosti, okvirna cena bo 2.000 evrov na kvadratni meter. Ocenjena vrednost projekta je 4 milijone evrov. Investitor pričakuje, da bodo stanovanja na voljo leta 2023.