V Ajdovščini povozili peško

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Na severnoprimorskih cestah so se včeraj zgodile štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Ajdovščini je voznik avtomobila povozil peško, v Gaberjah na Ajdovskem je padel kolesar, v Volčji Dragi sta trčila osebno vozilo in motorist, na Bovškem pa je padel motorist, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

30-letni voznik osebnega avtomobila je ob 8.26 v križišču med Cesto IX. Korpusa in Cesto IV. Prekomorske brigade v Ajdovščini zapeljal vzvratno z makadamske dovozne poti na javno pot in pri tem z zadnjim desnim delom vozila trčil v peško, ki je hodila po javni poti iz Lavričevega trga proti Cesti IV. Prekomorske. Gasilci Gasilsko reševalnega centra (GRC) Ajdovščina so nudili pomoč reševalcem Zdravstvenega doma (ZD) Ajdovščina, ki so starejšo peško, ki je utrpela hujše poškodbe, na kraju oskrbeli in jo odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Ob 12.17 sta v Volčja Dragi, občina Renče – Vogrsko, v križišču trčila osebno vozilo in motorist. Gasilci Javnega zavoda za gasilsko in reševalno dejavnost – Gasilska enota (JZ GRD GE) Nova Gorica so odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite tekočine in nudili pomoč reševalcem NMP Nova Gorica, ki so poškodovanega motorista odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Ob 12.20 je v Gaberjah, v ajdovski občini, padel kolesar in utrpel poškodbe glave. Gasilci GRC Ajdovščina so ga na kraju nesreče oskrbeli, reševalci NMP Nova Gorica so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Foto: FB Slovenska policija

Ob 14.14 je na cesti med Logom pod Mangartom in Predelom, občina Bovec, padel motorist in se poškodoval. Gasilci iz PGD Bovec so nudili pomoč reševalcem NMP Tolmin, nevtralizirali razlite tekočine in nudili pomoč pri transportu do helikopterja Slovenske vojske (SV) z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP), s katerim so ponesrečenca odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.