Ustvarjanje v objemu narave v Čepovanu

Foto: FB Mladinski center NG

V preteklem tednu je Mladinski center Nova Gorica v Čepovanu pripravil že 8. mednarodno umetniško rezidenco za mlade Art of Nature. Udeležili so se je dijaki Gimnazije Nova Gorica, Gimnazije Celje – Center in Gimnazije Velenje, ki so pod vodstvom akademske slikarke Maše Gala ustvarjali v objemu neokrnjene narave.

Pred osmimi leti je bil pobudnik umetniške rezidence umetnik Klemen Brun, ki je pred osmimi leti predlagal, da bi se umetniki s celega sveta družini in skupaj ustvarjali na Goriškem.

V petek so ob zaključku druženja in ustvarjanja pripravili skupno razstavo, ki bo v Ekscentru Nova Gorica na ogled mesec dni. Na letošnji rezidenci je ustvarjalo 11 srednješolcev, največ jih je bilo iz novogoriške gimnazije. Ker je rezidenca mednarodnega značaja, organizatorji načrtujejo, da bi se je že prihodnje leto znova lahko udeležili umetniki s celega sveta.

Kot pojasnjue direktorica Mladinskega centra Nova Gorica Jana Kruh, je doslej na umetniški rezidenci Art of Nature nastalo okrog 80 umetniških del, ki jih želijo v prihodnje predstaviti na kakšni izmed obsežnejših razstav.