Usoden padec planinca na Bovškem: POD VRHOM BRICELJKA

Foto: FB Slovenska policija (fotografija je simbolična)

Včeraj so policisti pod vrhom gore Briceljk na območju občine Bovec našli mrtvega 32-letnika iz Zgornjega Posočja, ki je bil pogrešan od sobote, sporočajo s PU Nova Gorica.

Policisti gorske policijske enote so ugotovili, da je ponesrečeni padel po strmem pobočju z vrha Briceljka in obstal v strmem ožjem prodišču. Glede na okoliščine je bil vzrok padca na strmem pobočju najverjetneje zdrs. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti bodo podali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Foto: gore-ljudje.net – Briceljk

32-letni moški iz Zgornjega Posočja je v soboto zjutraj odšel od doma v Kluže in nato v smeri vrha Krnica, od koder se ni vrnil. Bovški policisti, ki so jim na pomoč priskočili tudi gorski reševalci iz Bovca, so kmalu našli osebno vozilo pogrešanega v Klužah na parkirišču ob cesti, ki vodi v dolino Bavšice. Včeraj se je reševalni akciji pod vodstvom policistov pridružilo še večje število reševalcev in policijski helikopter. S pomočjo slednjega so pogrešanega našli negibnega v pobočju pod vrhom gore Briceljk na nadmorski višini 2.159 metrov.