Urejen status Gasilsko reševalnega centra Ajdovščina: BREZ PROTESTNEGA SHODA

Foto: FB PGD Ajdovščina

Večmesečna prizadevanja za ureditev statusa v Gasilsko reševalnem centru Ajdovščina so obrodila želene sadove. V Sindikatu poklicnega gasilstva Slovenije so uspeli doseči dogovor z ajdovsko občino.

Dogovor obsega spremembo statuta in pravilnika o notranji organizaciji in sistemizaciji delovnih mest v GRC Ajdovščina. V statut bodo vnesli tudi delovna mesta poveljnik gasilske operativne enote, vodja gasilske izmene II. in vodja gasilske skupine.

Sekretar Sindikata poklicnega gasilstva Slovenije David Švarc pravi, da so na ajdovski občini spoznali, da je “trenutno veljavna sistemizacija krivična do ajdovskih poklicnih gasilcev, obenem pa tudi ovira za učinkovito delovanje poklicne gasilske enote”.

Foto: Pixabay

V Sindikatu poklicnega gasilstva Slovenije tako ustavljajo aktivnosti za izvedbo protestnega shoda, ki je bil sicer predviden naslednji teden, so sporočili iz sindikata.

Po sprejetju obeh aktov in podpisu novih pogodb bodo ajdovski poklicni gasilci dobili izplačano razliko v plačah tudi za nazaj, od začetka leta, ko so bile na državnem nivoju izpogajane nove, višje plače.