Umor 34-letnega Bovčana: NERAZČIŠČENE OSEBNE ZADEVE?

Foto: FB Slovenska policija

Za 24-letnega moškega iz BiH, osumljenega sredinega umora 34-letnega moškega v Bovcu je preiskovalni sodnik odredil pripor. Po dosedanjih ugotovitvah naj bi do napada prišlo zaradi nerazčiščenih osebnih zadev med žrtvijo in osumljencem. Za kaznivo dejanje umora kazenski zakonik predvideva najmanj 15 let zapora.

24-letnik iz BiH je v Slovenijo in na Bovško prišel letošnjega maja. V Sloveniji doslej še ni bil obravnavan za kakšno kaznivo dejanje, novogoriški kriminalisti pa od kolegov iz BiH še pridobivajo informacije o morebitnih kaznivih dejanjih v preteklosti.

Osumljenec je prišel na obisk k žrtvi ter ga povabil, da za trenutek pride iz stanovanja. Zatem ga je napadel in večkrat zabodel. Policijo je poklical moški, ki je bil v času dogajanja v stanovanju žrtve. Storilec je ob njegovem prihodu prenehal z napadom in zbežal, je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos. Skupaj s policisti so na kraj dogodka prišli tudi reševalci iz Zdravstvenega doma Tolmin, ki so napadenega oživljali, a neuspešno.

Foto: Pixabay

Novogoriški kriminalisti še zbirajo informacije o možnem motivu za umor. Med preiskavo okolice so policisti nedaleč od napada našli nož, ki ga je uporabil osumljenec. V sredo so opravili tudi hišno preiskavo na naslovu, kjer je prebival osumljeni. Zasegli so predmete, ki bodo po Pangosovih besedah služili kot dokaz.