Ukradli zlatnino, denar in avtomobilski katalizator

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V preteklih dneh so bili na Goriškem znova aktivni vlomilci oz. tatovi. V Ozeljanu so si prilastili gotovino, v Kromberku zlatnino in denar, iz garaže v Novi Gorici pa so odnesli avtomobilski katalizator.

Včeraj dopoldne so bili policisti obveščeni o tatvini v stanovanjski hiši v Ozeljanu. Neznanec je v času krajše odsotnosti stanovalcev vstopil v nezaklenjeno hišo, kjer si je prilastil gotovino. Okoliščine kaznivega dejanja policija še preiskuje.

V četrtek je je neznanec vlomil skozi okno stanovanjske hiše v Kromberku, kjer si je prilastil zlatnino in denar. Oškodovancem je povzročena večja materialna škoda. Policisti primer še preiskujejo. Nepridiprav se je mudil tudi v drugi hiši v Kromberku, od koder pa ni odnesel ničesar.

Včeraj v popoldanskem času so bili policisti obveščeni o tatvini avtomobilskega katalizatorja z osebnega vozila v garažni hiši v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici. Lastnika vozila je nepridiprav oškodoval za okoli 200 evrov. Po zaključku preiskave bodo policisti napisali kazensko ovadbo.