Ujeli roparja koles na Goriškem

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V začetku avgusta sta dva zamaskirana roparja mlajšima oškodovancema odvzela električni kolesi v skupni vrednosti približno 12.000 evrov. V preiskavi so novogoriški policisti ugotovili, da sta kaznivega dejanja utemeljeno osumljena dva mlajša moška, stara 19 in 22 let z območja Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Novogoriški policisti so ju kazensko ovadili na okrožno državno tožilstvo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja ropa.

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da sta dva zamaskirana moška s kolesi 4. avgusta, nekaj po polnoči, na kolesarski stezi zasledovala, dohitela in zaustavila dva starejša mladoletnika. Storilca sta se fizično znesla nad mlajšim in ga poškodovala ter jima nasilno odvzela električni kolesi. Osumljenca sta se z ukradenimi kolesi odpeljala v smeri Šempetra, svoji kolesi pa pustila na kraju dogodka. Mlajši oškodovanec je kasneje zaradi lažjih poškodb poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici.

Foto: FB Slovenska policija

22-letni moški je utemeljeno osumljen tudi vloma oz. velike tatvine v poslovne prostore trgovine v Šempetru. Med 2. in 3. avgustom naj bi po vlomu iz trgovine ukradel novo električno kolo in dve čeladi v skupni vrednosti več kot 4000 evrov. Omenjeno kolo so našli na domu 22-letnega osumljenca, na kolesu pa so bili vgrajeni deli enega od ukradenih električnih koles na kolesarski stezi.