Trije primorski policisti prejemniki priznanja za hrabrost in požrtvovalnost

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj so na Policijski akademiji v Tacnu podelili 77 priznanj za hrabra in požrtvovalna dejanja. Med dobitniki so tudi trije policisti s Primorske.

Medalje policije za požrtvovalnost in medalje policije za hrabrost je prejemnikom na  slovesnem sprejemu na Policijski akademiji v Tacnu podelil vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije Boštjan Lindav skupaj z ministrico za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanjo Ajanović Hovnik.

Med prejemniki je bilo 6 policistk, 50 policistov, šest občank in 15 občanov, med katerimi je tudi pomožni policist, ki so se v 36 različnih nepredvidljivih in nevarnih situacijah izkazali pri reševanju človeških življenj.

Foto: FB Slovenska policija

Priznanja so prejeli tudi trije Primorci. Darko Krapež s Policijske (PP) postaje Ajdovščina je 15. julija 2022 skupaj s kolegi sodeloval v reševalni akciji na območju Triglava, kjer je skupina pohodnikov utrpela poškodbe, ki so nastale kot posledica udara strel. Policist Benjamin Franca iz PP Piran ter policist kriminalist Denis Tomšič iz PP Ilirska Bistrica sta bila 10. julija 2022 napotena v bližino gostinskega lokala, kjer sta s hitrim in strokovnim ravnanjem moškemu, ki je bil napaden z nožem, uspešno zaustavila hudo krvavitev.