Trije osumljeni ne priznavajo krivde: IZLOČITEV DOKAZOV?

Foto: Pixabay

Na novogoriškem Okrožnem sodišču je bil še zadnji predobravnalni narok v sojenju kriminalni združbi, ki je osumljena preprodajanja drog na Goriškem. Dva je sodišče že obsodilo, pred začetkom obravnave zoper preostale tri pa bo sodišče moralo odločiti o predlogu za izločitev sodnika Gorana Klavore.

Kot smo že poročali, so lanskega septembra novogoriški kriminalisti v sodelovanju z italijanskimi orožniki iz Nabrežine in s kriminalisti uprave kriminalistične policije v dalj časa trajajoči preiskavi razkrili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog na območju Slovenije in Italije.

Foto: ML – Okrožno sodišče Nova Gorica

Na glavni obravnavi bodo sodili trem izmed petih osumljenih. Dva sta na predobravnalnem naroku krivdo priznala in sprejela kazen. Aljaž Gašparin je bil obsojen na tri mesece zaporne kazni oziroma dve leti in šest mesecev pogojne kazni, Marko Mišigoj pa na mesec dni zapora oziroma leto dni pogojne kazni. Dubravko Ličina prejšnji ponedeljek krivde ni priznal. Po sodnikovi odločitvi mu bodo sodili skupaj z Rekom Ličino in Sašo Miklavčičem, ki včeraj prav tako nista priznala krivde.

Foto: Pixabay

Branko Gvozdič, odvetnik osumljenega Saša Miklavčiča, je zahteval izločitev nekaterih dokazov. To je pred njim zahteval tudi Franci Matoz, odvetnik osumljenega Reka Ličine, saj naj bi jih pridobili na nezakonit način. Sodniku je predlagal tudi postavitev sodnega izvedenca grafološke stroke, ker naj bi bili nekateri podpisi ponarejeni. Čeprav je tožilka menila, da bo za tokratno sojenje dovolj, da ga vodi sodnik posameznik, je Matoz predlagal sojenje s sodnim senatom. Matoz je za svojo stranko vložil tudi zahtevo, da se dosedanji pripor nadomesti s hišnim priporom zaradi slabega zdravstvenega stanja osumljenca.

Uredništvo