Trije novi primeri bolezni v goriški regiji: PRVI NA AJDOVSKEM

Foto: mapsights.com - Ajdovščina

Včeraj so bili na severnem Primorskem potrjeni trije novi primeri okužbe z novim koronavirusom; ena oseba iz občine Tolmin, ena iz mestne občine Nova Gorica in ena iz občine Ajdovščina, kjer so zabeležili prvi primer obolenja s covid-19.

Ajdovska občina je postala sedma v regiji z vsaj enim obolelim, poroča Regijski štab Civilne zaščite (CZ) za severno Primorsko. Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje se je skupno število obolelih v goriški regiji povzpelo na 20: Idrija, Tolmin in Nova Gorica po 5, Cerkno 2, Šempeter-Vrtojba, Bovec in Ajdovščina po 1.

Konec tedna je bil na severnem Primorskem kljub lepemu vremenu dokaj miren in brez množice obiskovalcev od drugod, kot recimo prejšnjo soboto in nedeljo, poročajo poveljniki občinskih štabov CZ. V vseh 13 občinah je potekal poostren nadzor nad spoštovanjem vladnih odlokov in odredb, predvsem o prepovedi zbiranja in gibanja izven občin v nenujnih primerih. Poleg policije so bili na terenu tudi pripadniki civilne zaščite, občinski in medobčinski redarji, na ajdovskem pa so, podobno kot minuli konec tedna, aktivirali tudi člane Gorsko reševalne službe Tolmin – enota Ajdovščina.

Foto: Pixabay

Kot sporočajo iz urada vlade za komuniciranje, so včeraj v Sloveniji opravili 489 testiranj in potrdili 24 dodatnih okužb z novim koronavirusom. Umrla sta še dva bolnika, tako da se je skupno število smrtnih žrtev v državi povzpelo na 30. Včeraj se je v bolnišnicah zdravilo 114 ljudi, od tega 30 na intenzivnih oddelkih. Štiri bolnike so odpustili domov.