Trener nogometašev Gorice Gordan Petrić ponudil odstop: GA BO NASLEDIL DEBENJAK?

Foto: Facebook ND Gorica - Se Gordan Petrić po porazu s Celjani poslavlja od Gorice?

Nogometaši Gorice ostajajo zasidrani na zadnjem mestu prvenstvene lestvice. V 17. krogu Prve lige so na domači zelenici z 0-2 klonili proti državnim prvakom iz Celja in tako doživeli že 11. letošnji poraz. Po vnovičnem neuspehu je 51-letni trener modro-belih Gordan Petrić ponudil odstop, ki ga bo uprava najverjetneje sprejela.

51-letni Beograjčan Gordan Petrić je na goriški klopi debitiral 26. septembra v novogoriškem Športnem parku, ko so modro-beli v 5. krogu državnega prvenstva z 2-0 premagali Aluminij. Kazalo je, da se bo Gorica z nekaj okrepitvami povzpela po lestvici navzgor, a je v nadaljevanju prvenstva na 13 tekmah zbrala le še 7 točk in se zasidrala na zadnjem mestu prvenstvene lestvice.

Po porazu s Celjani je Petrić najprej stopil v slačilnico, zatem pa odhitel v klubsko pisarno. Po vrnitvi je bil kot vselej na voljo novinarjem, ki jim je pojasnil, da je vodstvu kluba „namignil“, da so morda potrebne spremembe: „Fantom nimam česa očitati. Borili so se po najboljših močeh, a znova smo prelahko dobili gol, svojih priložnosti pa nismo izkoristili.“

Foto: ML

Igralci po vnovičnem neuspehu niso skrivali razočaranja, nekateri so bili tudi zelo samokritični in dejali, da si s takšno igro ne zaslužijo goriškega dresa. V slačilnici jih je obiskal in nagovoril predsednik Hari Arčon, ki se je zatem zaustavil tudi pri sedmi sili. „Res je. Trener Gordan Petrić je ponudil odstop. Uprava kluba se bo sestala in sprejela odločitev,“ je pojasnil predsednik ND Gorica ter kasneje nakazal, da je velika verjetnost da bo trenerjev odstop tudi sprejet. „V tem primeru bi zadnji dve tekmi jesenskega dela prvenstva v Sežani s Taborom in v Ljubljani z Olimpijo vodil Florijan Debenjak, novega trenerja pa bi poiskali do začetka priprav v začetku januarja,“ še pojasnjuje Arčon.

ML