Tragična nesreča pri Gorici: UBOJ V PROMETU?

Foto: Pixabay

V soboto, v poznih večernih urah, se je na cesti med Gabrjami in Devetaki, v bližini nekdanjega mejnega prehoda v Mirnu, zgodila huda prometna nesreča, o kateri smo že poročali. Nesrečo, ki je terjala dve smrtni žrtvi naj bi povzročil 26-letni slovenski voznik iz Kostanjevice na Krasu, ki je čelno trčil v avtomobil, v katerem sta se nasproti pripeljala 52-letni voznik iz Doberdoba in njegov sopotnik, ki naj bi bil doma iz Tržiča.

Preiskava okoliščin tragične nesreče še ni končana. Po neuradnih informacijah bi lahko mladega voznika osumili kaznivega dejanja uboja v prometu.

Kot je poročal Primorski dnevnik, naj bi nesrečo povzročil 26-letni voznik, doma iz Kostanjevice na Krasu, ki je okrog 23.30 vozil proti Gorici. Zaradi neprilagojene hitrosti naj bi izgubil nadzor nad osebnim vozilom renault clio in zapeljal na nasproti vozni pas, po katerem je v tistem trenutku z osebnim vozilom znamke ford proti Doberdobu peljal 52-letni voznik s sopotnikom. Vozili sta čelno trčili. Clio je obstal na robu ceste, ford pa nekaj metrov stran. Iz njegovega rezervoarja naj bi začelo iztekati gorivo, zaradi kratkega stika pa naj bi zagorelo. Voznik in njegov sopotnik se nista uspela rešiti iz plamenov. Tožilstvo je zanju odredilo obdukcijo. 26-letnega slovenskega voznika, ki naj bi utrpel več zlomov, so reševalci odpeljali na zdravljenje v bolnišnico Katinara. Njegovo življenje ni bilo ogroženo.