Tradicionalno romanje na Svetih Višarjih: VSI SMO SLOVENCI

Foto: kraji.eu - Romarska cerkev Matere Božje na Svetih Višarjih

Danes bo na sporedu že 30. tradicionalno romanje Slovencev iz matične, zamejske in izseljenske Slovenije k cerkvi Matere Božje na Svetih Višarjih.

Današnje srečanje na Svetih Višarjih se bo začelo začelo s predavanjem Dejana Valentinčiča na temo Vsi smo Slovenci, več nas združuje, kot ločuje. Ob 12-ih bo mašo skupaj z izseljenskimi ter drugimi duhovniki vodil murskosoboški škof Peter Štumpf.

Dogodek na tromeji slovanskih, germanskih in romanskih jezikov organizirata Rafaelova družba iz Ljubljane in Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov v Evropi, sofinancira pa urad vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu. Romanja treh Slovenij se običajno udeležijo tudi predstavniki slovenskega političnega, družbenega in kulturnega življenja.

Kulturni program bosta oblikovala Vokalna skupina Cantate Domino in Kvartet klarinetov Godbe ljubljanskih veteranov. Sodelovali bodo tudi udeleženci Višarskih dnevov mladih, v okviru katerih bo Rafaelova družba udeležence popeljala med slovenske rojake v Gorski kotar, na Reko in na Trsat.