Tine Kancler mladinski evropski prvak v slalomu: DO ZLATA Z DODATNO MOČJO

Foto: FB Tine Kancler

18-letni kajakaš iz Solkana Tine Kancler se je na evropskem prvenstvu v slalomu za mladince in mlajše člane v nemškem Hohenlimburgu veselil zlatega odličja v konkurenci mladincev. Žan Jakše je med kajakaši do 23 let osvojil bron. Danes se bo evropsko prvenstvo v Nemčiji zaključilo s polfinali in finali kanuistk in kanuistov.

Tine, sicer sin nekdanjega izvrstnega divjevodaša Joška, že nekaj let sodi med najboljše in obetavne mlade kajakaše, a mu je vselej zmanjkalo nekaj športne sreče. Tudi na nedavnem svetovnem mladinskem prvenstvu v Bratislavi, kjer je zasedel nehvaležno četrto mesto. Zato pa je finalno vožnjo na evropskem prvenstvu odpeljal izvrstno in se zasluženo povzpel na najvišjo stopničko.

“Med celotno vožnjo sem bil evforičen. Imel sem neko dodatno moč in sem samo veslal. Še posebej po napaki na začetku, ko sem mislil, da se je vse že končalo, sem se uspel izviti in izpeljal brez dotika. Nisem vedel, kako bo, ker je bilo zgoraj še osem tekmovalcev. Ta kolajna je še toliko bolj pomembna zaradi napak v preteklosti in dejstva, da mi je zmeraj nekaj malega zmanjkalo,” se je največjega dosedanjega uspeha veselil Tine Kancler.

Foto: FB Tine Kancler

Srebrno kolajno med mladinci je osvojil Slovak Adam Gonsenica, bron pa Francoz Simon Hene. V polfinalu sta veslala še dva Slovenca. Oba sta na progi naredila napako, ki jima je prinesla 50 kazenskih sekund, tako da se jima ni uspelo prebiti v finale. David Rozman je bil 28-ti, Lan Tominc pa 30-ti.

V konkurenci kajakašev do 23 let so se vsi trije slovenski polfinalisti prebili v finalno vožnjo. Za novo odličje slovenskih kajakašev je poskrbel Žan Jakše. Član tacenskega kluba je s progo opravil brez napak in dotikov, za novim evropskim prvakom Mariom Leitnerjem iz Avstrije pa je zaostal za manj kot sekundo. Martin Srabotnik je preizkušnjo končal na enajstem mestu, Vid Kuder Marušič pa je bil trinajsti.

V finalu je nastopila tudi edina slovenska polfinalistka med kajakašicami Lea Novak in pristala na devetem mestu. Naslova mladinske evropske prvakinje se je veselila Španka Laia Sorribes.

Uredništvo