Temeljni kamen v Stari Gori: NOVOGRADNJA V 17 MESECIH

Foto: Facebook MONG

V Stari Gori so položili temeljni kamen za začetek gradnje bolnišničnega oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo, ki bo potekala v dveh fazah. Prva je vredna 4,5 milijona evrov, celotna novogradnja pa sedem milijonov evrov. Objekt bo predvidoma zgrajen v 17 mesecih.

25 otrok z bolnišničnega oddelka bodo za čas gradnje preselili na pediatrični oddelek šempetrske bolnišnice. Odrasli bolniki, ki so v Stari Gori na rehabilitaciji po možganski kapi ali poškodbah, pa bodo tudi v času gradnje ostali v enem od paviljonov v Stari Gori.

Foto: Facebook MONG

Oddelek za invalidno mladino in rehabilitacijo šempetrske bolnišnice v Stari Gori je prve otroke sprejel leta 1952, zaradi posledic po preboleli otroški paralizi. Kasneje so bili otroci nameščeni v štirih paviljonih, zgrajenih v letih med 1972 in 1982. Paviljone so nazadnje adaptirali v letih 2000-2001. Zaradi slabih sanitarno-zdravstvenih pogojev je bil opravljen izredni inšpekcijski nadzor, zaradi česar je prišlo do odločitve o gradnji novih prostorov.

Na zdajšnjem objektu v Stari Gori so neustrezni bivalni standardi, saj je v sobah tudi po šest oseb, premalo je sanitarij in drugih servisnih prostorov, oddelku primanjkuje najmanj 647 kvadratnih metrov površin za izvedbo osnovnega programa. Stanje treh paviljonov je tako slabo, da bi bila naložba v njihovo sanacijo negospodarna.

Uredništvo