Tatvine defibrilatorjev na Goriškem: VEČ TISOČ EVROV ŠKODE

Foto: Pixabay

Pred tednom dni so neznanci v Goriških Brdih ukradli pet defibrilatorjev, konec prejšnjega tedna pa so policisti obravnavali še tatvino sedmih defibrilatorjev v več naseljih Banjške in Trnovske planote. Nastala škoda je ocenjena na več tisoč evrov. Policija poziva vse, ki bi kaj vedeli o tem, da se oglasijo.

Tako kot v Goriških Brdih gre tudi v primerih tatvin defibrilatorjev v več naseljih na območju Banjške in Trnovske planote za podoben način storitve kaznivih dejanj. Neznani storilec je omenjene aparate zamenjal oz. jih nadomestil z drugimi, nemškimi, ki ne zadostujejo slovenskim predpisom, pojasnjujejo s PU Nova Gorica.

Policisti pozivajo vse, ki bi o tatvinah imeli kakršnekoli koristne informacije, da se zglasijo na policijski postaji Nova Gorica ali pišejo na e-naslov [email protected] oz. pokličejo na telefon 05 303 44 00. Lahko se zglasijo tudi na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Foto: FB Slovenska policija

Okoliščine in motiv kaznivega dejanja policisti še preiskuje. O tatvinah defibrilatorjev so obvestili tudi pristojne pravosodne organe. Policijska preiskava obenem poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja tatvine drugih nameščenih aparatov, to je omenjenih nemških defibrilatorjev.