Svet šempetrske bolnišnice imenoval v.d. direktorja: GORTAN NASLEDIL NARDINA

Foto: Finance, ML - V.d. direktorja Radivoj Nardin ne bo kandidiral za direktorja šempetrske bolnišnice

Svet zavoda šempetrske bolnišnice je na včerajšnji seji za v.d. direktorja imenoval Ernesta Gortana, nekdanjega prvega moža Intereurope, ki bo na tem položaju nasledil Radivoja Nardina.

Nardin je bil na mesto v.d. direktorja šempetrske bolnišnice imenovan lanskega oktobra na željo nekdanjega ministra za zdravje Aleša Šabedra. Čeprav vodi tudi Splošno bolnišnico Izola, so ga na vrh šempetrske bolnišnice postavili do imenovanja novega direktorja oziroma za največ leto dni. Za odstop se je odločil, ker meni, da ne uživa več zaupanja nadzornega sveta.

Predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž je na seji dejala, da si želi na mestu direktorja človeka z izkušnjami, ki bo znal bolnišnico popeljati iz krize in finančnega brezna in ki ne bo “sedel na dveh stolih”.

Foto: Pixabay

Pri imenovanju vršilca dolžnosti se je zapletlo. Pred tajnim glasovanjem so namreč sejo zapustili trije od sedmih navzočih članov sveta zavoda, tako da je bila seja nesklepčna. V nadaljevanju so na sejo poklicali petega od nedavno zamenjanih članov sveta in zatem le izglasovali imenovanje Gortana.

Z odhodom Nardina se niso strinjali nekateri vodje oddelkov ter nekateri predstavniki sindikatov v bolnišnici. Za njegov odhod je žal tudi strokovni direktorici bolnišnice Dunji Savnik Winkler, ki je povedala, da je bilo v začetku Nardinovega dela nekaj nezaupanja, a sta šla pod njegovim vodstvom poslovanje in delo v pravo smer.