Štiri ponudbe za gradnjo amfiteatra v Novi Gorici, vse preko razpoložljivih sredstev

Foto: FB MO Nova Gorica

V ponovljenem razpisu za izbiro izvajalca za gradnjo novogoriškega amfiteatra so se odzvala štiri podjetja, vse štiri ponudbe pa so krepko presegle razpoložljiva sredstva.

Kot pojasnjuje direktorica novogoriškega SNG Mirjam Drnovšček, so v roku prejeli štiri ponudbe, tudi najcenejša pa je krepko presegla razpoložljiva sredstva, tako da so morali vse ponudbe vzeti kot nedopustne. „Upam, da bomo dobili dodatna sredstva, da bomo lahko ponovili javno naročilo in da bomo v tretje le dobili izvajalca,“ še dodaja Drnovščkova.

Ker je bil, zaradi previsokih zahtev izvajalcev, že prvi razpis neuspešen, je ministrstvo za kulturo dvignilo sredstva in dvema milijonoma in pol dodalo še pol milijona evrov, a tudi trije milijoni so očitno premalo.

Foto: FB MONG

Temeljni kamen za amfiteater v Novi Gorici je bil postavljen lanskega maja. Dogodka so se udeležili tedanji minister za kulturo Vasko Simoniti, tedanja podžupanja novogoriške mestne občine Damjana Pavlica, direktorica SNG Nova Gorica Mirjam Drnovšček, predstavniki Zavoda GO! 2025 in goriški podžupan Stefano Ceretta. Vlada RS je izgradnjo zunanjega avditorija, za katerega je prvotne načrte že pred 30 leti naredil Vojteh Ravnikar, uvrstila v Nacionalni razvojni program.

Projekt je vezan na Evropsko prestolnico kulture v letu 2025, zato se poraja vprašanje, če ga bo sploh mogoče realizirati pravočasno. “V kolikor bo javno naročilo kmalu ponovljeno, je zadeva še izvedljiva do leta 2025,” pojasnjuje direktorica SNG Mirjam Drnovšček in dodaja, da so na ministrstvo za kulturo ponovno poslali prošnjo o povečanju sredstev za investicijo.