Starejše osebe žrtve goljufov: PICOPEK KOT ODVETNIK

Foto: Pixabay

Malopridnež, ki se je predstavljal kot odvetnik je trkal je na vrata starostnikov in zahteval denar, s katerim naj bi plačal kavcijo za izpustitev iz zapora njihovih sinov. 93-letno žensko iz Tržiča je sredi oktobra prikrajšal za 3.000 evrov gotovine in dragocenih predmetov.

Kot poroča Primorski dnevnik, je ogoljufana ženska takoj zatem poklicala karabinjerje, ki so uvedli preiskavo in po nekaj dneh izsledili 35-letnega goljufa, picopeka iz Neaplja, ki mu je pri nezakonitem početju pomagal 32-letni kolega, prav tako iz prestolnice Kampanije. Karabinjerji so ju prijeli, potem ko sta ogoljufala dve ženski v kraju Savignano al Rubicone pri Ceseni in v kraju Russi pri Ravenni. Obema ženskama so telefonirali in jima povedali, da sta njuna sina povzročila prometno nesrečo. Takoj zatem se je pri obeh zglasil lažni odvetnik, ki je od priletnih žensk zahteval denar za plačilo kavcije.

Foto: Pixabay

Karabinjerji so identiteto dvojice razkrinkali s pomočjo varnostnih kamer, ki so razpršene po tržiškem mestnem središču. Moškima pripisujejo odgovornost tudi za tržiško goljufijo. Najverjetneje sta ogoljufala tudi številne druge starejše občane, tako da se preiskovalno delo karabinjerjev nadaljuje.