Sprenevedanje Karla Erjavca: KOMU MAR ZA UPOKOJENCE?

Foto: Facebook, Pixabay

Očitno KUL koalicija ne pozna meja pri naskoku na oblast. Medtem, ko se Karel Erjavec že vidi v vlogi novega mandatarja, se opozicija na vse pretege, tudi s pritiski in ustrahovanji, loteva iskanja potrebnih 46 glasov.

Pred domom poslanca SMC Gregorja Periča so izobesili tablo z napisom: “Gregor Perič, heroj ali izdajalec?” Sprevrženo obliko pritiska na Periča je razkril raziskovalni novinar Bojan Požar.

Foto: Twitter Bojan Požar

Kje živimo? Je to demokracija? Opozicija napada Janševo vlado, ki se bori z epidemijo, da izvaja diktaturo, hkrati pa se prav sama vse bolj poslužuje diktatorskih manir za vnovičen pohod na oblast. Cilj je seveda že dolgo časa jasen. Z oblasti sklestiti Janeza Janšo in na njegovo mesto postaviti kogarkoli, ki bo prvi preštel do 46. Pritiski na SMC poslance se nadaljujejo, žal tudi ob pomoči medijev, ki bi morali biti nevtralni. A očitno, je to postal slovenski standard. Navijati za leve je objektivno, v kolikor pa si pristaš desnice, te ožigosajo za fašista.

Karel Erjavec, ki je na zadnjih državnozborskih volitvah v Tržiču pogorel na celi črti in ni bil izvoljen v parlament, kasneje pa je izgubil tudi predsedniške volitve znotraj lastne stranke, je očitno postal pravo ime za bodočega mandatarja. Četudi so se mu odrekli praktično vsi politiki in državljani, še posebej pa upokojenci, ki jih je desetletje nategoval s tisoč evri pokojnine, bi lahko postal predsednik vlade. Kot je tudi sam izjavil, naj bi se to zgodilo že prihodnji teden. „Dobro nam kaže,“ zatrjuje Erjavec. Nekaj podobnega smo sicer že slišali, kajne? Nazadnje je to izjavil Jože P. Damjan.

Foto: Demokracija

Iz igre za mandatarja se je že izločil Marjan Šarec, ki je na RTV Slovenija jasno povedal, da ga v tej vlogi ne želijo več. Kdo že? Bivši predsednik SD Dejan Židan je po odstopu z vrha stranke svojo naslednico Tanjo Fajon bombastično napovedal kot bodočo predsednico vlade. Kaj pa sedaj? Se je SD res pripravljena tako ponižati in ponujati mandatarstvo prvemu, ki bo prišel mimo??? Alenka Bratušek bi, a ne more, da o Luki Mesecu niti ne govorimo.

Karel Erjavec pravi, da ne more več gledati številnih smrti upokojencev zaradi covida-19, ker naj bi Janševa vlada epidemijo slabo obvladovala. Kdo je že bil donedavni minister za zdravje? Saj res, Tomaž Gantar, ki prihaja iz Erjavčeve stranke DeSUS. Resno???

ML