Soške brzice v Solkanu v pričakovanju evropskega prvenstva

Foto: ML

V drugi polovici avgusta bo Solkan gostil tekmi evropskega prvenstva v slalomu in spustu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. Za odličja se bo potegovalo okoli 500 tekmovalcev iz več kot 30 držav, med katerimi bo tudi okrog 10 slovenskih mojstrov brzic.

Na novinarski konferenci v Kajak centru v Solkanu sta sodelovala tudi udeleženca olimpijskih iger v Tokiu, zlati kanuist Benjamin Savšek in kanuistka domačega kluba Alja Kozorog, ki je olimpijsko preizkušnjo zaključila na 12. mestu.

19. avgusta se v Solkanu začenja evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane do 23 let, ki se bo zaključilo 22. avgusta. Med 25. in 28. avgustom se bodo po soških brzicah spustili še najboljši evropski tekmovalci v konkurenci mladincev in mlajših članov v spustu. Klasične preizkušnje v spustu se bodo zaključile v Pevmskem parku v sosednji Italiji, kar daje tekmovanju tudi čezmejno noto.

Foto: ML

Reprezentančni trener Uroš Kodelja je pred domačo preizkušnjo optimistično razpoložen in pričakuje, da lahko Slovenija osvoji tri posamična ter tri ekipna odličja. Predsednik Kajak kluba Soške elektrarne Ivan Zagožen je izpostavil, da si želijo tekmi čimbolj približati ljudem.