Sosedski odbojkarski obračun tudi na Trgu Evrope

Foto: FB OZS, ML

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes igrala zgodovinski polfinale svetovnega prvenstva. V ponovitvi lanskega finala evropskega prvenstva se bo v isti dvorani v poljskih Katowicah pomerila z Italijani.

Italijanski in slovenski odbojkarji so se pred slabim letom dni v isti dvorani merili za naslov evropskega prvaka, tokrat je v igri finale svetovnega prvenstva. Na zadnjem Euru so bili po preobratu s 3-2 uspešnejši Italijani, kaj pa tokrat? Slovenski odbojkarji so pripravljeni na revanšo.

Zavod GO! 2025 skupaj z Mestno občino Nova Gorica in Občino Gorica pripravlja ogled polfinalne odbojkarske tekme med Slovenijo in Italijo, ki si jo bo mogoče ogledati na velikem čezmejnem zaslonu na Trgu Evrope. Navijala bosta tudi župana Gorice in Nove Gorice, Rodolfo Ziberna in Klemen Miklavič. „Vsak bo navijal za svoje, navijali pa bomo skupaj. Zmaga bo borderless,“ pravi Gorazd Božič, direktor Zavoda GO! 2025.

V prvem polfinalnem obračunu svetovnega prvenstva, ki se bo začel ob 18. uri, se bosta v dvorani Spodek v Katowicah za finale „udarili“ reprezentanci Brazilije in Poljske.

Foto: FB OZS

Trikratni svetovni prvaki, ki na tem prvenstvu še ne poznajo poraza, bodo nocoj v vlogi favorita, varovanci selektorja Gheorgeja Cretuja na svojem drugem zaporednem mundialu razmišljajo o presenečenju. „Italijo dobro poznamo iz prejšnjih let, prav tako s turnirja lige narodov. Na tekmo moramo iti povsem sproščeni. Italijani so na papirju pred tekmo favoriti, moramo jih spoštovati, a ne smemo jim ničesar prepustiti. Potrudili se bomo, da bomo dobro igrali in se borili ter prikazali eno najboljših predstav na tem svetovnem prvenstvu,“ napoveduje prosti igralec Jani Kovačič.