SOS planincev brez navigacije na Zadnjiškem Ozebniku

Foto: FB Slovenska policija (fotografija je simbolična)

Dvodnevno iskanje nemških planincev na Zadnjiškem Ozebniku na Bovškem se je srečno izteklo, v bližine Krnice pa si je turistka med spuščanjem po jekleni vrvi zlomila gleženj, sporoča Uprava RS za zaščito in reševanje.

V petek sta se oče in sin iz Nemčije povzpela na Zadnjiški Ozebnik. Med vračanjem v dolino sta v poznem popoldnevu ugotovila, da se jima je izpraznila baterija za navigacijo. Približevala se je noč, zato sta poklicala na pomoč. Ob pomoči helikopterja Letalske policijske enote (LPE) so planinca iskali gorski reševalci GRS Bovec. Včeraj ob 10.02 sta pogrešana planinca sporočila, da sta prenočila na območju Ozebnika in se bosta prek planine Lepoča vrnila v dolino. Obveščeni so bili gorski reševalci GRS Bovec in Operativni komunikacijski center (OKC), še sporočajo iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Foto: hribi.net – Zadnjiški Ozebnik

Včeraj ob 10.44 si je v bližini Krnice, občina Bovec, udeleženka pri spuščanju po jekleni vrvi (zipline) zlomila gleženj. Gorski reševalci Gorske reševalne službe (GRS) Bovec so ji na kraju imobilizirali poškodbo in prenesli do reševalnega vozila Nujne medicinske pomoči (NMP) Tolmin. Reševalci so nato poškodovanko prepeljali do mejnega prehoda Predel, kjer so jo predali avstrijski reševalni službi.