Sopotnika je vrglo iz avtomobila: USODNO PREHITEVANJE

Foto: Pixabay

Sinoči se je na vipavski hitri cesti, na odseku med izvozom Vogrsko in cestninsko postajo Bazara, v smeri iz Ajdovščine proti Italiji, zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala smrtni davek 20-letnega sopotnika v osebnem vozilu.

25-letni državljan Kosova z urejenim začasnim bivališčem v Sloveniji je vozil osebni avtomobil po hitri cesti iz smeri Vogrskega proti cestninski postaji Bazara. Med prehitevanjem tovornega vozila s priklopnikom ga je zaradi neprilagojene hitrosti začelo zanašati po vozišču. Zavrtelo ga je okrog svoje osi, tako da je z levim delom vozila trčil v zaščitno kovinsko ograjo. Pri tem je na avtomobilu odtrgalo zadnje levo kolo.

20-letnega sopotnika v osebnem avtomobilu je ob trku vrglo iz avtomobila in je obležal na vozišču. Zaradi posledic trčenja in hudih poškodb je na kraju nesreče podlegel poškodbam.

Foto: FB Slovenska policija

36-letni voznik tovornega vozila, ki je trčenje videl, je z vozilom zaviral, a je navkljub temu s prednjim delom tovornjaka trčil v prednji del osebnega avtomobila. Voznik tovornjaka jo je odnesel brez poškodb, voznik osebnega vozila pa je bil na kraju nesreče oskrbljen. Odpeljali so ga na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Uredništvo