Smrt v reki Koritnica: TRUPLO 23-LETNEGA BRITANCA

Foto: PU Nova Gorica

V reki Koritnica so danes popoldne trije tuji turisti našli truplo pogrešanega 23-letnega britanskega državljana, ki so ga na območju trdnjave Kluže iskali vse od četrtka, poročajo s Policijske uprave Nova Gorica. Njegovo identiteto so potrdili starši pokojnika.

Današnja iskalna akcija 23-letnega britanskega državljana je bila uspešna. Kljub temu, da je v njej sodelovalo večje število policistov gorske policijske enote iz treh policijskih uprav, pripadnikov Specialne enote policije s potapljači in bovških gasilcev, so plavajoče truplo v reki Koritnica, 300 metrov od trdnjave Kluže proti Bovcu, našli trije tuji državljani.

Foto: FB Slovenska policija

Britanska turista, stara 23 in 27 let, sta bila v četrtek na južni strani trdnjave Kluže. Mlajšemu je v sotesko deroče reke Koritnice padel mobilni telefon. Zaradi prepadnosti in strmega terena ni uspel priti do desnega brega reke, kjer naj bi se nahajal mobilnik. S kombijem sta se odpeljala po regionalni cesti približno pol kilometra naprej od trdnjave v smeri Loga pod Mangartom in parkirala. 23-letnik je odšel iskat telefon ob levem bregu reke, kmalu zatem pa se je za njim izgubila vsaka sled.