Smrt 43-letnika v prometni nesreči na Tolminskem: ZAPELJAL V GRAPO

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

Leto 2019 je na severnoprimorskih cestah že zahtevalo prvo žrtev. Dopoldne se je zgodila huda prometna nesreča, v kateri se je 43-letni voznik osebnega avtomobila tako hudo poškodoval, da je umrl, poročajo s policijske uprave Nova Gorica.

Okrog petih zjutraj je 43-letni moški, doma iz tolminske upravne enote, med vožnjo po lokalni cesti izven naselja Zadlaz – Žabče iz Tolmina proti naselju Tolminske Ravne v desnem nepreglednem ovinku zapeljal levo. Ob levi strani vozišča je s prednjim delom avtomobila trčil v kamnit obcestni kamen, od koder ga je prevrnilo po strmem pobočju navzdol. Vozilo je obstalo v grapi, približno 100 metrov pod cesto, voznik pa je podlegel poškodbam.

Foto: PGD Tolmin

Poleg policistov iz Tolmina in Nove Gorice ter novogoriške gorske policijske enote so na kraju nesreče posredovali tudi gasilci, pripadniki gorske reševalne službe in reševalci iz Tolmina. Zdravnica je odredila sanitarno obdukcijo, ki jo bodo opravili na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. O nesreči so obvestili tudi preiskovalno sodnico in državno tožilstvo v Novi Gorici.