Smrt 38-letnika v gozdu na območju Podbrda: PREVRNITEV DREVESNEGA PANJA

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V Baški grapi se je zaradi nenadzorovane prevrnitve drevesnega panja na strmem pobočju smrtno ponesrečil 38-letni moški, sporočajo iz Policijske uprave Nova Gorica.

Včeraj zjutraj se je 38-letni moški skupaj z 22-letnim moškim odpravil na eno od gozdnih parcel v kraju imenovanem Ava, da bi si priskrbela drva za lastno uporabo. 22-letnik se je odpravil približno kilometer niže, na drugo gozdno parcelo, kjer je sekal les do popoldneva in pomagal sorodniku pri nakladanju drv na tovorno vozilo.

Posredovali so reševalci nujne medicinske pomoči Tolmin, policija in Gorska reševalna skupina Tolmin. Policisti so tujo krivdo izključili.

38-letnik se popoldne ob dogovorjenem času ni zglasil pri 22-letniku, da bi se skupaj vrnila v dolino. Mlajši moški se je z vozilom odpravil na zgornjo gozdno parcelo in približno dvajset metrov pod gozdno vlako opazil negibnega 38-letnika, ki se ni odzival na njegove klice. 22-letnik se je po strmem bregu spustil do njega in ga našel v na pol sedečem položaju na desnem boku na večjem drevesnem panju. Nanj je bil naslonjen še drugi manjši panj, ki ga je 22-letniku uspelo odvaliti z njega. Ponesrečeni moški ni kazal več znakov življenja.